BOLALARDA ESTETIK DID RIVOJLANISHIDA MUSIQANING O’RNI - Go’zal Xakimjonova Abdunabi qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bolalarda estetik didni shakllantirish jarayonida musiqa ta’limining o‘rni va ahamiyati keng yoritilgan. Musiqa san’atining inson ruhiyatiga ta’siri, uning hissiy-emosional rivojlanishga qo‘shadigan hissasi ilmiy- pedagogik jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida musiqa orqali go‘zallikni anglash, didni rivojlantirish va ijodiy fikrlashni shakllantirishning samarali usullari ko‘rsatib berilgan. Maqolada musiqiy tarbiyaning shaxs kamolotidagi o‘rni, estetik qadriyatlarni singdirishdagi roli hamda ta’lim jarayonida innovatsion yondashuvlardan foydalanish zarurati asoslab berilgan.