O‘ZBEKISTONDA ISLOMIY BANK TIZIMINI JORIY ETISH IMKONIYATLARI - Maxmudov Anvarjon Maxmudovich; Abrorbek Shokirov (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: O‘zbekistonda islomiy bank tizimini joriy etish imkoniyatlari kengroq yoritilgan. Unda jahon miqyosida islomiy bank tizimining qanday rivojlanayotgani, uning asosiy tamoyillari hamda O‘zbekiston sharoitiga qanchalik mos kelishi ko‘rib chiqiladi. Islomiy banklar faoliyatini yo‘lga qo‘yish uchun zarur bo‘lgan shart-sharoitlar, xususan, moddiy-texnik baza, kadrlar tayyorlash, qonunchilikni takomillashtirish va aholining bu tizim haqida xabardorligini oshirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.