O’NG TOMONI MAXSUS KO’RINISHDA BO’LGAN CHIZIQLI O’ZGARMAS KOEFFITSIYENTLI DEFFERENSIAL TENGLAMALAR SISTEMASINI YECHISH - Jo’rayeva Feruza Baxtiyor qizi; Boyg’uziyeva Shukrona Xasanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o’zgarmas koeffitsiyentli chiziqli differensial tenglamalar sistemasini, xususan, o’ng tomoni maxsus ko’rinishga (eksponenta, ko’phad, sinus va kosinuslar kombinatsiyasi) ega bo’lgan holatlarni yechish usullari tahlil qilinadi. "Aniqmas koeffitsiyentlar usuli"ning algoritmi va rezonans holatlari batafsil yoritiladi.