MAKTABDA KASBGA YO‘NALTIRISH ISHLARIGA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Urazbayeva Peruza Jenisbay qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada umumta’lim maktablarida kasbga yo‘naltirish ishlarini tashkil etishning zamonaviy yondashuvlari, ularning mazmuni va ahamiyati yoritiladi. O‘quvchilarning qiziqish va qobiliyatlarini aniqlash, mehnat bozoriga mos kasb tanlashga yo‘naltirish hamda bu jarayonda psixologik xizmatning o‘rni tahlil qilinadi.