SOLIQ ORGANLARINING RAQAMLI TRANSFORMATSIYASI: O’ZBEKISTONDA ELEKTRON SOLIQ TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH ISTIQBOLLARI - Melikov Fazliddin Abduhalim oʻgʻli; Rejavaliyeva Nasiba Oybek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O’zbekiston soliq tizimini raqamlashtirish jarayoni, elektron soliq xizmatlari va raqamli transformatsiyaning soliq ma’muriyatchiligi samaradorligiga ta’siri o’rganiladi. Tadqiqot soliq organlarida sun’iy intellekt, Big Data va blokcheyn texnologiyalarini qo’llash imkoniyatlarini tahlil qiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko’rsatadiki, raqamli soliq platformalari soliq yig’imlarini oshirishda, soya iqtisodiyotini kamaytirish va soliq to’lovchilar bilan munosabatlarni yaxshilashda muhim vosita bo’lib xizmat qilmoqda.