ZAMONAVIY SPORTDA OVQATLANISH (NUTRITSIYA)NING JISMONIY NATIJALARGA TA’SIRI - Bahodirova Gulyora Nuriddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada zamonaviy sport amaliyotida ovqatlanish (nutritsiya)ning sportchilarning jismoniy natijalariga ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda sport ovqatlanishining asosiy tamoyillari, makro va mikroelementlarning organizm faoliyatidagi roli hamda ularning mushak kuchi, chidamlilik va tiklanish jarayonlariga ta’siri ko‘rib chiqiladi.