JISMONIY TARBIYA MASHG‘ULOTLARIDA MOTIVATSIYA OMILLARINING ROLI VA ULARNI OSHIRISH YO‘LLARI - Bahodirova Gulyora Nuriddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqola jismoniy tarbiya mashg‘ulotlarida motivatsiya omillarining rolini aniqlash va ularni oshirish yo‘llarini asoslashga bag‘ishlangan bo‘lib, u zamonaviy psixologik-pedagogik nazariyalar, ilmiy tadqiqotlar hamda amaliy kuzatuvlar asosida ishlab chiqilgan. Tadqiqot jarayonida jismoniy faollik va motivatsiya o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikni yorituvchi ilmiy adabiyotlar, jumladan, sport pedagogikasi va psixologiyasi yo‘nalishidagi manbalar tahlil qilindi.