YOSH SPORTCHILARDA JISMONIY TAYYORGARLIK DARAJASINI OSHIRISHDA MASHG‘ULOT YUKLAMALARINI OPTIMALLASHTIRISH - Bahodirova Gulyora Nuriddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada yosh sportchilarning jismoniy tayyorgarlik darajasini oshirish jarayonida mashg‘ulot yuklamalarini optimallashtirishning ilmiy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda sport mashg‘ulotlari yuklamasining hajmi, intensivligi va davomiyligini to‘g‘ri taqsimlash orqali organizmning funksional imkoniyatlarini rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqiladi.