GLOBAL SUV MUAMMOSI VA UNING MINTAQAVIY EKOLOGIK- HUQUQIY YECHIMLARI - Olimova Dilsuz Abdihalimova; Asatova Zahro Asqar qizi; Po'latova Sarafroz Samar qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:Ushbu maqolada global miqyosdagi suv tanqisligi muammosi, uning kelib chiqish sabablari va Markaziy Osiyo mintaqasiga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda suv resurslaridan oqilona foydalanishning ijtimoiy-huquqiy mexanizmlari, transchegaraviy suv ob’ektlarini boshqarishning xalqaro standartlari va "O‘zbekiston — 2030" strategiyasi doirasida belgilangan ustuvor vazifalar yoritilgan. O‘tkazilgan tahlillar natijasida suvni tejovchi texnologiyalarni joriy etish va aholining ekologik madaniyatini yuksaltirish bo‘yicha amaliy takliflar ilgari surilgan.