SANOATLASHUV SHAROITIDA EKOLOGIK MANITORING VA NAZORAT TIZIMLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Husanova Shohista Sattor qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sanoat transformatsiyasi sharoitida ekotizimlarning barqarorligini ta’minlash maqsadida ekologik monitoring va nazorat tizimlarini modernizatsiya qilishning konseptual asoslari tadqiq etiladi. Tadqiqotda texnogen yuklamani kamaytirishda innovatsion sensorli tarmoqlar va masofaviy zondlash usullarining samaradorligi ilmiy jihatdan asoslangan. Sanoat chiqindilarini boshqarishda intellektual monitoring modellarini joriy etish orqali ekologik menejmentni optimallashtirish yo‘llari ishlab chiqilgan.