BOLA PSIXOLOGIYASIDA O`YIN FAOLIYATINING ROLI - Bekmirzayeva Nilufar Nozimjanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: O`yin jarayonida bola shaxsi faoliyat sub’yekti sifatida shakllana boshlaydi. O`yin uzoq davrlardan beri mashhur olimlar, pedagog-psixologlar, faylasuflar, sotsiologlar, etnograflar va madaniyat arboblari diqqatini o`ziga qaratib kelgan dolzarb mavzudagi muammolardan biridir. Jahon psixologiyasi fanida to`plangan ma’lumotlarga ko`ra,eng sodda psixik jarayondan eng murakkab jarayonlar hammasining eng muhim jihatlarini shakllantirishda o`yinlar katta rol o`ynaydi. Ayniqsa, bugungi kunda globallashuv davrida xorijdan kirib kelayotgan har xil qo`g`irchoqlar tashqi ko`rinishining bizning mentalitetimizga to`g`ri kelmasligi va yoshlarimizni ularga nisbatan munosabati to`g`risida fikr yuritilgan.