O‘SPIRINLARDA EMOTSIONAL INTELLEKTNI RIVOJLANTIRISHDA DARSDAN TASHQARI KASB-HUNAR TO‘GARAKLARI VA TADBIRLARNING AHAMIYATI - Vahobova Iqbolxon Abduvahidovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada o‘spirin yoshidagi o‘quvchilarda emotsional intellektni rivojlantirishning psixologik-pedagogik ahamiyati yoritilgan. O‘spirinlik davri shaxsning mustaqil fikrlashi, kasbiy yo‘nalishini anglay boshlashi, ijtimoiy munosabatlarda faol ishtirok etishi va o‘z hissiyotlarini boshqarish ko‘nikmalari shakllanadigan muhim bosqich hisoblanadi. Maqolada darsdan tashqari kasb-hunar to‘garaklari, ijodiy mashg‘ulotlar, sport, san’at, texnik yo‘nalishdagi faoliyatlar hamda ma’naviy-ma’rifiy tadbirlarning o‘spirinlarda emotsional barqarorlik, empatiya, o‘ziga ishonch, muloqot madaniyati va ijtimoiy mas’uliyatni rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, pedagog, psixolog va to‘garak rahbarlari uchun amaliy tavsiyalar beriladi.