BOLALARDA IMMUN TIZIM YETILMAGANLIGI VA INFEKSION KASALLIKLARGA MOYILLIK - Kuliyev Serdar Batirovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada bolalar organizmidagi immun tizimining tuzilishi, yetilish bosqichlari hamda ularning infeksion kasalliklarga nisbatan yuqori sezuvchanligi tahlil qilinadi. Bolalik davrida immunitetning morfofunksional jihatdan to‘liq shakllanmaganligi sababli, organizm turli bakterial, virusli va zamburug‘li kasalliklarga tez moyil bo‘ladi. Maqolada immun tizimning asosiy turlari, ularning himoya mexanizmlari va immunitetni mustahkamlashda ovqatlanish, emlash, sog‘lom turmush tarzining o‘rni yoritilgan. Tadqiqotning maqsadi – bolalar immun tizimining fiziologik xususiyatlarini o‘rganish va infeksion kasalliklarning oldini olish choralarini asoslashdir.