RANGTASVIR MASHG‘ULOTLARIDA TABIAT MANZARALARINI TAHLIL QILISHNING O‘QUVCHI TAFAKKURIGA TA’SIRI - Yuldasheva Baxtiyorxon Jummavoy qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada rangtasvir mashg‘ulotlarida tabiat manzaralarini tahlil qilishning o‘quvchi tafakkuriga ta’siri ilmiy asosda yoritilgan. Tabiatni badiiy tahlil qilish jarayonida o‘quvchilarda estetik did, badiiy idrok, tafakkur kengligi, kuzatuvchanlik va ijodiy tasavvur shakllanishi ta’kidlanadi. Shuningdek, o‘quvchining ekologik tafakkuri, hayotiy qarashlari va san’at orqali dunyoni his etish qobiliyati rivojlanishidagi o‘qituvchining roli tahlil etiladi. Rangtasvir mashg‘ulotlarining bunday yo‘nalishi o‘quvchilarni nafaqat san’atni o‘rganishga, balki tabiat go‘zalligini qadrlash, uni his qilish va estetik ifodalashga o‘rgatadi.