KIMYOTERAPIYANING TAJRIBA MODELIDA OSHQOZONNING MORFOMETRIYA VA MORFOLOGIYASIDAGI O‘ZGARISHLARNI BAHOLASH - Vohidov Bekzod Rafiq o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu tadqiqotda kimyoerapiyaning oshqozon devori va to‘qimalaridagi morfologik hamda morfometriya o‘zgarishlari tajriba modelida o‘rganildi. Eksperimental kimyoerapiya ta’sirida oshqozon devoridagi yallig‘lanish, distrofik va atrofik jarayonlar baholandi. Biokorreksiya uchun "Anor donasi moyi" va "Timalin" preparatlaridan foydalanildi. Morfometriya va morfologiya o‘zgarishlari yuqori aniqlikda qayd etildi va biokorreksiyaning samarali ta’siri namoyon bo‘ldi.