ZAMONAVIY BOSQICHDA TURKIYADAGI MILLIY OZCHILIKNING MUAMMOLARI - Chorshamova Gullola (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqola zamonaviy bosqichda Turkiyadagi milliy ozchiliklar duch kelayotgan ijtimoiy, siyosiy va madaniy muammolarni o‘rganishga bag‘ishlangan. Ishda Turkiyadagi milliy ozchiliklarning demografik holati, ularning huquq va erkinliklari, madaniy merosni saqlashdagi qiyinchiliklar, shuningdek, iqtisodiy va ta’lim sohasidagi muammolari tahlil qilinadi. Maqolada milliy ozchiliklar masalalari nafaqat siyosiy va huquqiy kontekstda, balki ijtimoiy va madaniy jarayonlar nuqtai nazaridan ham yoritilgan. Ishda turk va milliy ozchiliklar o‘rtasidagi o‘zaro munosabatlar, integratsiya jarayonlari va ularning huquqiy himoya mexanizmlari tahlil qilinadi. Ushbu ishning dolzarbligi shundaki, u zamonaviy Turkiyada milliy ozchiliklarning jamiyatdagi o‘rnini va ularni duch kelayotgan muammolarni aniqlash, shuningdek, bu masalalarning yechimi bo‘yicha ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.