INVESTITSIYA LOYIHALARINI MOLIYALASHTIRISH MASALALARI. - Niyozmetov D.R (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada investitsiya loyihalarini moliyalashtirish jarayonida yuzaga keladigan asosiy muammolar tahlil qilinadi. Investitsiya loyihalari mamlakat iqtisodiy rivojida muhim o‘rin tutadi, ammo ularni samarali moliyalashtirish ko‘plab to‘siqlarga duch keladi. Maqolada moliyaviy resurslarning yetishmasligi, yuqori risk darajasi, texnik-iqtisodiy asoslarning zaifligi, moliyalashtirish vositalarining cheklanganligi, kreditlarning yuqori foiz stavkalari va qisqa muddatli bo‘lishi hamda qonunchilikdagi muammolar kabi omillar batafsil ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, ushbu muammolarni hal qilish bo‘yicha davlat va xususiy sektorning hamkorligi, moliyaviy bozorlarni rivojlantirish, risklarni boshqarish mexanizmlarini joriy etish va qonunchilikni takomillashtirish kabi tavsiyalar taqdim etilgan. Maqola investitsiya loyihalarining samarali moliyalashtirilishi orqali iqtisodiy o‘sish va innovatsiyalarni rag‘batlantirish imkoniyatlarini kengaytirishga qaratilgan.