OILADAGI MUNOSABATLAR VA UNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Bahodirova Shahnoza Rustam qizi; Talipova Feruza Tayirovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqola oiladagi munosabatlarning psixologik mohiyati, ularning shaxs rivojlanishiga ta’siri va oila a’zolari o‘rtasidagi hissiy aloqa mexanizmlarini tahlil qiladi. Oila jamiyatning ijtimoiy-psixologik asosini tashkil etuvchi muhim institut bo‘lib, undagi munosabatlar shaxsning emotsional barqarorligi, kommunikativ madaniyati va ijtimoiy moslashuv darajasini belgilaydi. Tadqiqotda oila tizimi nazariyasi, kommunikativ yondashuv, ijobiy psixologiya va shaxslararo muloqot modellari asosida oilaviy muhitning psixologik xususiyatlari o‘rganilgan. Ayniqsa, ota-ona va farzand o‘rtasidagi emotsional aloqa, muloqot madaniyati, empatiya, ishonch va qo‘llab-quvvatlash omillarining ahamiyati yoritilgan.