GULLI O‘SIMLIKLAR (ANGIOSPERMA O‘SIMLIKLARNING TUZILISHI, HAYOTIY FAOLIYATI VA AHAMIYATI) - Asatova Mehriniso (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada gulli o‘simliklarning umumiy tuzilishi, hayotiy faoliyati, ko‘payish mexanizmlari va ekologik ahamiyati haqida ilmiy tahlil keltirilgan. Tadqiqotda gulli o‘simliklarning evolyutsion ustunliklari, ularning moslashuvchanlik xususiyatlari hamda inson hayotidagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, angiosperma o‘simliklarning morfologik tuzilmasi, fotosintez jarayoni, changlanish va urug‘lanish bosqichlari, shuningdek, iqtisodiy va ekologik ahamiyatiga alohida e’tibor qaratilgan.