ALEKSANDR FAYNBERG SHE’RLARIDA TABIAT OBRAZLARI VA RAMZLARI - Nurmaxmatova Firuza Rasulovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:O’zbekiston adabiyoti tarixida Aleksandr Arkadevich Faynberg nomi o’ziga xos o’rin egallagan.U o’zining she’riyat,nasr va dramaturgiyadagi sermahsul ijodi bilan o’zbek adabiyotiga o’zgacha ruh kirgizdi.Faynberg ijodida insoniylik,urush va tinchlik,muhabbat va sadoqat bilan bir qatorda, o’sha olis yoshlik paytida,geolog sifatida yurt kezgan chog’larida,oshiq bo’lgani- go’zal tabiat alohida o’rin tutadi.U tabiatni nafaqat go’zallik,balki falsafiy ramzlar vositasi sifatida ham ko’rardi.