ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERG IJODIDA SEVGI VA INSONIY TUYG’ULAR - Nurmaxmatova Firuza Rasulovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: O’zbek adabiyotida o’ziga xos ovoz va o’ringa ega ijodkorlardan biri Aleksandr Arkadevich Faynbergdir.Uning she’riyatidan hayotiylik, samimiylik, ruhiy teranlik, sevgi kabi insoniylikning eng nozik fazilatlari nafasi ufurib turadi. Faynberg ijodiyotida sevgi va boshqa insoniy hissiyotlar markaziy mavzulardan bo’lib,ular faqatgina kechinmalarni ifodalabgina qolmay,falsafiy umumlashma darajasigacha ko’tariladi.Shoir sevgi orqali insonning ruhiy olamini,iztirob-u quvonchini,hayot mazmun-mohiyatini ochib berishga harakat qiladi.