ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERG IJODIDA MILLIY VA UMUMINSONIY QADRIYATLAR TALQINI - Nurmaxmatova Firuza Rasulovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Aleksandr Arkadevich Faynberg-XX asr adabiyotining eng taniqli va hurmatga sazovor ijod vakillaridan.Uning ham she’riy ham nasriy asarlarida insoniy tuyg’lar,milliy qadriyatlar va umuminsoniy fikr-g’oyalar o’ziga xos tarzda uyg’unlikni hosil qilgan va ular uzoq yillar davomida o’zbek adabiyotini boyitishga va keng kitobxonlar ommasining dunyoqarashini kengaytirishga beqiyos hissa qo’shib kelmoqda.Shoir o’z asarlari bilan o’quvchilarni bebaho milliy qadriyat va an’analarimizni asrab-avaylashga,o’zga xalqlar madaniyatiga hurmat bilan qarashga va eng muhimi inson qalbidagi ezgulikni ulug’lashga davad qiladi.