ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERGNING DRAMATURGIYADAGI ASARLARI VA ULARNING TAHLILI - Nurmaxmatova Firuza Rasulovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Aleksandr Arkadevich Faynberg – XX asr o’zbek adabiyotining zabardast vakillaridan biri sanaladi.O’zining 70 yillik umri davomida u dramaturgiya sohasida salmoqli ijod qilib,minglab insonlar,tomoshabinlar,qalbidan chuqur o’rin oldi.Uning asarlari asr adolatsizliklari,insoniy tuyg’ular,muhabbat va sadoqat,urush va tinchlik mavzularini qamrab olgan.Bu asarlar qahramonlari ,asosan, shoir zamondoshlari bo’lmish oddiy insonlar bo’lgani uchun balki u tomoshabinlarning kuchli qiziqishiga va dramaturg ijodiga mehr qo’yishiga sabab bo’ldi.