XIZMATLAR SEKTORINING USTUVORLIGI: POSTINDUSTRIAL IQTISODIYOTNING ASOSIY BELGISI - Rashidov Asilbek Furqat o’gli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada postindustrial iqtisodiyot jarayonida xizmatlar sektorining o‘rni va ustuvorligi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Postindustrial davrning asosiy belgilaridan biri sifatida xizmatlar sohasi ishlab chiqarishdan ustun mavqega ega bo‘lib, iqtisodiy o‘sishning drayveriga aylanadi. Xizmatlar sektori bilim, axborot, innovatsiya va raqamli transformatsiya bilan chambarchas bog‘liq bo‘lib, jahon iqtisodiyotida yangi paradigmalarning shakllanishiga asos bo‘lib xizmat qilmoqda. Maqolada xalqaro nazariy yondashuvlar va amaliy tajribalar hamda O‘zbekiston iqtisodiyoti misolida xizmatlar sohasining rivojlanish tendensiyalari chuqur yoritib beriladi. Xizmatlar sektorining rivoji mamlakatning raqobatbardoshligini oshirish, barqaror taraqqiyotga erishish va xalqaro iqtisodiy integratsiyaga samarali kirib borishda muhim omil sifatida qaraladi.