INGLIZ TILIDAN O‘ZBEK TILIGA TARJIMA QILINGAN ASARLARDA LINGVISTIK VA PRAGMATIK MUAMMOLAR (COLLEN HOOVERNING “IT ENDS WITH US” VA IT STARTS WITH US” ASARLARI ASOSIDA) - Zokirjonova Madina Iqboljon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada ingliz yozuvchisi Colleen Hooverning “It Ends with Us” va “It Starts with Us” romanlari hamda ularning o‘zbek tilidagi tarjimasi tahlil qilinadi. Tadqiqotda asarlardagi lingvistik (leksik, grammatik, sintaktik) va pragmatik (madaniy, hissiy, kontekstual) muammolar o‘rganiladi. Tarjima jarayonida yuzaga keladigan semantik tafovutlar, hissiy ohangning yo‘qolishi va madaniy ekvivalentlik muammolari misollar orqali yoritiladi.