XALQARO TIJORAT LOGISTIKASI VA UNING XUSUSIYATLARI - Normuminov Salohiddin Sohibjonovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada xalqaro tijorat logistikasi tushunchasi, uning mazmun-mohiyati va zamonaviy iqtisodiyotdagi o‘rni keng tahlil qilinadi. Tadqiqotda global savdo zanjirlari, transport-kommunikatsiya tizimi, bojxona tartiblari va logistika infratuzilmasining integratsiyalashuv jarayonlari chuqur o‘rganilgan. Shuningdek, O‘zbekistonning xalqaro logistika tizimidagi ishtiroki, mavjud muammolar va ularni bartaraf etishning istiqbolli yo‘nalishlari haqida so‘z yuritiladi. Raqamli texnologiyalar va “yashil logistika” konsepsiyalarining xalqaro tijorat samaradorligini oshirishdagi roli alohida tahlil qilingan.