ZAXIRALAR VA OMBOR XO‘JALIGINI BOSHQARISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Normuminov Salohiddin Sohibjonovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zaxiralar va ombor xo‘jaligini boshqarishning nazariy va amaliy jihatlari, ularning ishlab chiqarish samaradorligiga ta’siri hamda zamonaviy logistika tizimidagi o‘rni tahlil qilinadi. So‘nggi yillarda O‘zbekiston iqtisodiyotida ishlab chiqarish hajmining ortishi, eksport-import jarayonlarining faollashuvi zaxiralarni oqilona boshqarish masalasini dolzarb qilmoqda. Maqolada ilg‘or boshqaruv texnologiyalari, raqamli yechimlar, avtomatlashtirilgan tizimlarning qo‘llanilishi, shuningdek, amaliy misollar asosida ombor xo‘jaligining samaradorligini oshirish yo‘llari yoritilgan.