MEHNAT BOZORINI TARTIBGA SOLISHNING INNOVATSION YONDASHUVLARI - Normuminov Salohiddin Sohibjonovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston mehnat bozorining hozirgi holati, uni tartibga solish mexanizmlari va bu jarayonga innovatsion yondashuvlarni joriy etish zarurati yoritilgan. Mehnat bozori mamlakat iqtisodiyotining asosiy tarkibiy qismlaridan biri sifatida iqtisodiy o‘sish, bandlik darajasi, ish haqi tizimi va ijtimoiy barqarorlikni belgilovchi muhim omildir. Maqolada zamonaviy texnologiyalar, raqamli iqtisodiyot va masofaviy bandlik imkoniyatlaridan foydalanish orqali mehnat bozorini tartibga solishning samarali yo‘llari tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekistonning 2020–2024 yillar oralig‘idagi mehnat bozoridagi statistik o‘zgarishlar keltirilib, istiqboldagi islohotlar yo‘nalishlari bo‘yicha takliflar berilgan.