SOLIQ QARZDORLIGINI KAMAYTIRISHNING AMALIY MEXANIZMLARINI ISHLAB CHIQISH YO‘LLARI - Normuminov Salohiddin Sohibjonovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi soliq tizimida mavjud soliq qarzdorligi muammosining iqtisodiy mazmuni, uning shakllanish sabablari, tahlili va kamaytirishning amaliy mexanizmlari yoritilgan. Tadqiqot davomida soliq qarzdorligining iqtisodiyotga ta’siri, davlat byudjeti daromadlariga bo‘lgan bosim, shuningdek, qarzdorlikni qisqartirishda raqamlashtirish, avtomatlashtirish va soliq ma’murchiligi samaradorligini oshirish omillari tahlil qilinadi. Shuningdek, soliq to‘lovchilar bilan davlat o‘rtasidagi o‘zaro ishonchni mustahkamlash, soliq madaniyatini oshirish hamda ixtiyoriy to‘lovlarni rag‘batlantirish yo‘llari bo‘yicha takliflar ishlab chiqiladi.