AGROTURIZM SOHASINI RIVOJLANTIRISHNING HUDUDIY IQTISODIYOTGA TA’SIRINI TAHLIL QILISH - Normuminov Salohiddin Sohibjonovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy-publitsistik maqolada agroturizm sohasining O‘zbekiston iqtisodiyoti, xususan, hududiy rivojlanishga ta’siri tahlil qilingan. Unda qishloq xo‘jaligi va turizm sohalarining integratsiyalashuvi natijasida yangi iqtisodiy imkoniyatlar, bandlikning oshishi, infratuzilma modernizatsiyasi va mahalliy aholi daromadlarining ko‘payishi bilan bog‘liq masalalar yoritilgan. Tadqiqot davomida O‘zbekistonning turli viloyatlarida (Samarqand, Farg‘ona, Qashqadaryo va Toshkent viloyatlarida) agroturizm loyihalarining amaliy natijalari o‘rganilib, xorijiy tajriba bilan qiyosiy tahlil amalga oshirilgan.