TASHQI QARZNING MILLIY IQTISODIYOTGA TA’SIRI VA UNI OPTIMALLASHTIRISH YO‘LLARI - Normuminov Salohiddin Sohibjonovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada tashqi qarzning milliy iqtisodiyotga ta’siri, uning ijobiy va salbiy jihatlari, davlat tashqi qarz siyosatini takomillashtirish zaruriyati hamda O‘zbekiston misolida mavjud muammolar va ularni hal etish yo‘llari tahlil qilinadi. Maqolada xalqaro moliya institutlari, kredit reyting agentliklari va Moliya vazirligi ma’lumotlari asosida mamlakat tashqi qarzining dinamikasi o‘rganilgan. Shuningdek, tashqi qarzning iqtisodiy o‘sish, byudjet barqarorligi va inflyatsiya jarayonlariga ta’siri tahlil qilinib, uni optimallashtirishning asosiy yo‘nalishlari ko‘rsatib o‘tiladi.