ERKIN VOHIDOV SHE’RLARIDA IBORALARNING IFODALANISHI. - Salohiddin Sayfiyev Sirojiddin o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada Erkin Vohidov she’rlarida uchraydigan iboralarning ifodalanish uslubi, ularning ma’no yuklamasi va badiiy vosita sifatidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shoir o‘z asarlarida xalqona iboralarni, metaforik ifodalarni va so‘z o‘yinlarini mahorat bilan qo‘llab, milliy ruh va badiiy obrazlarni yanada boyitadi. Tadqiqot davomida iboralarning poetik matndagi funksiyasi, ularning obrazlilikni oshirishdagi o‘rni hamda o‘quvchiga estetik ta’sir ko‘rsatish xususiyatlari yoritiladi.