O‘SMIRLARDA EMOTSIONAL INTELLEKTNI RIVOJLANTIRISHDA DARSDAN TASHQARI KASB-HUNAR TO‘GARAKLARI VA TADBIRLARNING AHAMIYATI - Vahobova Iqbolxon Abduvahidovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada o‘smirlik davrida emotsional intellektni rivojlantirishning psixologik ahamiyati hamda bu jarayonda darsdan tashqari kasb-hunar to‘garaklari va tarbiyaviy tadbirlarning o‘rni yoritiladi. O‘smirlik davri shaxs shakllanishining murakkab va mas’uliyatli bosqichi bo‘lib, bu davrda o‘quvchilarda o‘z his-tuyg‘ularini anglash, boshqarish, boshqalarning emotsional holatini tushunish, muloqotga kirisha olish va ijtimoiy muhitga moslashish kabi ko‘nikmalar faol rivojlanadi. Maqolada kasb-hunar to‘garaklari, ijodiy mashg‘ulotlar, sport, san’at, texnika va ijtimoiy loyihalarga asoslangan tadbirlarning o‘smirlar emotsional barqarorligi, o‘ziga bo‘lgan ishonchi va ijtimoiy faolligini oshirishdagi imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, pedagog va psixologlar uchun amaliy tavsiyalar beriladi.