DARSLARDA TANQIDIY FIKRLASH TEXNOLOGIYASIDAN FOYDALANISH - Bo’lisheva Nozima O’tkirbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada dars jarayonida tanqidiy fikrlash texnologiyasidan foydalanishning ahamiyati yoritilgan. Tanqidiy fikrlashning o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, mantiqiy tahlil qilish qobiliyati va muammolarni hal etish ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni ochib berilgan. Shuningdek, maqolada “aqliy hujum”, “insert”, “klaster”, “Venn diagrammasi” kabi interfaol metodlarning qo‘llanilishi va ularning ta’lim samaradorligiga ta’siri tahlil qilingan. Natijada, tanqidiy fikrlash texnologiyasi o‘quvchilarni faol va ijodkor shaxs sifatida shakllantirishda muhim vosita ekanligi asoslab berilgan.