XADICHA SULAYMONOVA – O‘ZBEK HUQUQSHUNOSLIGINING YORQIN SIYMOSI - Abdulilloyeva Oydinoy (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Fanlar akademiyasining birinchi ayol akademigi, yuridik fanlar doktori, professor Xadicha Sulaymonovaning hayoti va ilmiy faoliyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda uning o‘zbek huquqshunoslik maktabiga qo‘shgan hissasi, xotin-qizlar huquqlarini himoya qilishdagi roli va sud-ekspertiza sohasidagi islohotlari yoritilgan.