O‘ZBEKISTONDA ISTE’MOL BOZORI SHAKLLANISHI VA TARAQQIYOTINING IQTISODIY TAHLILI - Azimova Rayhon Bunyod qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekistonda iste’mol bozorining mikroiqtisodiy jihatlari tahlil qilinadi. Unda iste’molchilarning tanlovi va bozordagi xatti-harakati, talab hamda taklif nisbatining shakllanishi, narxlarning belgilanishi va raqobat muhiti kabi masalalar yoritiladi. Shuningdek, aholining daromadlari, iste’mol mahsulotlariga bo‘lgan ehtiyoj, tovarlarning sifati va ularning bozor rivojiga ta’siri o‘rganiladi. Maqolada xususiy sektor faoliyatining kengayishi, raqobatbardosh mahsulotlar ishlab chiqarish hamda shu orqali O‘zbekiston iste’mol bozorini yanada rivojlantirish imkoniyatlari ham ko‘rib chiqiladi.