QUTQARUVCHILARNING MAXSUS JISMONIY TAYYORGARLIGINI OSHIRISHDA ILMIY MЕTODOLOGIK YONDASHUVNING AXAMIYATI - G‘afurov Abdunosir Abdurasulovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada favqulotda vaziyatlar qutqaruv bo‘linmalari qutqaruvchilarining maxsus jismoniy tayyorgarligini takomillashtirishning uslublari va ularni takomillashtirishning zamonaviy yondashuvlari ochib berilgan. Bundan tashqari qutqaruvchilarning shaxsiy xavfsizliklarini inobatga olagan xolda ularning kun tartibidagi mashg‘ulotlarda beriladigan yuklamalrning optimal nisbatlari taqdim etilgan.