O’SMIRLIK DAVRIDAGI PSIXOLOGIK INQIROZLAR: NAZARIY- PSIXOLOGIK TAHLIL VA NAMOYON BO’LISH XUSUSIYATLARI - Nurjonova Gulnoza Shomuratovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Maqolada o’smirlik davridagi psixologik inqirozlarning nazariy asoslari, ularning yosh bosqichlari bo’yicha namoyon bo’lish xususiyatlari va sabab- omillari ko’rib chiqilgan. L. S. Vigotskiy, E. Erikson va D. B. Elkoninlarning yondashuvlari asosida inqirozning ijtimoiy-psixologik mohiyati ochib berilgan. Statistik ma’lumotlar va vizual tahlil yordamida 11–18 yosh oralig’idagi o’smirlarda inqiroz belgilarining tarqalishi ko’rsatilgan.