TEXNOLOGIYA TAʼLIMINING DIDAKTIK TAMOYILLARI ASOSIDA O‘QITISHNING ZAMONAVIY USULLARI - TOG’AYEVA ISMIGUL MURODULLA QIZI (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA.Mazkur maqolada texnologiya taʼlimining didaktik tamoyillari asosida o‘qitishning zamonaviy usullari tahlil qilingan. Unda texnologiya fanini o‘qitishda ilmiylik, ko‘rgazmalilik, nazariya va amaliyot birligi, tizimlilik, faollik hamda individual yondashuv tamoyillarining ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, interfaol metodlar, loyiha asosida o‘qitish, muammoli taʼlim, axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish kabi zamonaviy yondashuvlarning o‘quv jarayonidagi o‘rni ochib berilgan. Maqolada ushbu usullarni qo‘llash orqali o‘quvchilarning ijodiy fikrlashini, amaliy ko‘nikmalarini va kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirish mumkinligi asoslab berilgan.