KASBIY VA HISSIY SOʻNISH, STRESSLARGA BARDOSHLILIK YUZASIDAN PEDAGOGLARGA TAVSIYALAR - Babanova Tamara Abulkasimovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:Mazkur materialda pedagoglar orasida uchraydigan kasbiy va hissiy so‘nish (burnout) holati, uning kelib chiqish sabablari hamda stressga bardoshlilikni oshirish yo‘llari yoritilgan. Zamonaviy ta’lim jarayonida o‘qituvchilarning doimiy ruhiy va emotsional zo‘riqishi ularning ish samaradorligi va psixologik holatiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Shuning uchun stressni boshqarish, emotsional barqarorlikni saqlash va kasbiy motivatsiyani mustahkamlash bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan. Mazkur tavsiyalar pedagoglarning ruhiy salomatligini mustahkamlash va kasbiy faoliyat samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.