ICHIMLIK SUVI TA’MINOTIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHDA IQTISODIY SAMARADORLIKNI BAHOLASH - Zaripov Otabek Suyarkulovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ichimlik suvi ta’minotida raqamli texnologiyalardan foydalanishning iqtisodiy samaradorligi masalalari tahlil qilingan. Suv resurslarini boshqarishda zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining o‘rni, ularning afzalliklari hamda amaliy natijalari yoritib berilgan. Shuningdek, suv ta’minoti tizimlarida raqamlashtirish orqali yo‘qotishlarni kamaytirish, xarajatlarni optimallashtirish va xizmat sifatini oshirish imkoniyatlari asoslab berilgan. Tadqiqot natijasida ichimlik suvi sohasida raqamli texnologiyalarni joriy etish iqtisodiy jihatdan samarali ekanligi aniqlangan.