AKMEOLOGIK TEXNOLOGIYALARNING OʻZIGA XOSLIKLARINI. PEDAGOGIK AKMEOLOGIYADA MODELLASHTIRISHNING AHAMIYATINI, “MODEL” ATAMASI. OʻQITUVCHINING INNOVATSION OʻYIN TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISHI - Homidova Mohichehra (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya: Mazkur maqolada akmeologik texnologiyalarning o‘ziga xos xususiyatlari, ularni ishlab chiqish tamoyillari hamda fan va amaliyot tizimidagi o‘rni chuqur tahlil qilingan. Pedagogik akmeologiyada modellashtirishning ahamiyati asoslab berilib, “model” tushunchasining mohiyati yoritilgan. Shuningdek, akmeologik modellashtirishning asosiy vazifalari aniqlangan va tavsiflangan. O‘qituvchining innovatsion faoliyatida o‘yin texnologiyalaridan samarali foydalanish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Maqolada akmeologik yondashuvning ta’lim sifatini oshirish va shaxsning kasbiy hamda shaxsiy rivojlanishini ta’minlashdagi ahamiyati alohida ta’kidlangan.