O‘ZBEKISTON ENERGETIKA SEKTORIDA UGLEROD EMISSIYASINI KAMAYTIRISHNING IQTISODIY MEXANIZMLARI - Suyunova Mohinur Nizom qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqola O‘zbekiston energetika sektorida uglerod chiqindilarini kamaytirish bo‘yicha zamonaviy iqtisodiy mexanizmlarning mohiyati, amaliy jihatlari va istiqbollari tahliliga bag‘ishlangan. Unda mamlakatda ekologik barqarorlikni ta’minlash uchun ishlab chiqilgan va joriy etilayotgan iqtisodiy choralar, energetika sohasining muhim muammolari, investitsiya jalb etish yo‘llari, xalqaro tajriba va zamonaviy innovatsion texnologiyalarning ahamiyati, davlat tomonidan berilayotgan rag‘bat va imtiyozlar chuqur yoritilgan. Maqolada uglerod emissiyasi manbalari, ularni cheklash yo‘llari, davlat va jamiyat uchun iqtisodiy va ekologik natijalari atroflicha muhokama etilgan. Oxirida esa maqolaning asosiy xulosalari va istiqbolli tavsiyalari keltirilgan.