QIYNASH JINOYATI UCHUN JINOIY JAVOBGARLIKNI BELGILASHNING NAZARIY-HUQUQIY ASOSLARI VA AMALIY MUAMMOLARI - Jo`rayev Javohir Jamil o`g`li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qiynash jinoyatining nazariy asoslari, uning inson huquqlari tizimidagi o‘rni hamda O‘zbekiston Respublikasi Jinoyat kodeksiga kiritilgan so‘nggi o‘zgarishlar tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu jinoyatni kvalifikatsiya qilishda yuzaga kelayotgan amaliy muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Maqolada huquqni qo‘llash amaliyotini yagona tartibga solish, qiynash faktlarini aniqlashda dalillar bazasini mustahkamlash hamda ushbu turdagi jinoyatlar uchun javobgarlikning muqarrarligini ta’minlashga qaratilgan ilmiy-amaliy tavsiyalar ilgari surilgan.