NOMA JANRI VA UNING TASNIFI, SHAKLLANISHI - Xamidova Ruxshona; Dilorom Muminova (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada noma janrining o’ziga xos xususiyatlari haqida to’xtalib o’tildi. Uning boshqa janrlardan farqli jihatlari tahlil qilingan. Shuningdek, bevosita, mumtoz janrning taraqqiy jarayonini ko’rib chiqib, bugungi shakligacha bo’lgan jarayon “Muhabbatnoma”, “Dahnoma” kabi dostonlar misolida tadqiq ishlari amalga oshirildi. Janrning shakliy va mazmuniy xarakterini ochishga bag’ishlangan baytlar misolida ochib berilgan.