GIPERAKTIV BOLALARNI ANIQLASH VA ULAR BILAN ISHLASHNING PSIXOLOGIK JIHATLARI - Maniyozova Shoxida Azatboyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur mavzuda giperaktiv bolalarni aniqlash mezonlari, ularning psixologik xususiyatlari hamda ular bilan ishlashning samarali usullari yoritiladi. Giperaktivlik bolalarda diqqatning beqarorligi, ortiqcha harakatchanlik va impulsivlik bilan namoyon bo‘lib, ta’lim jarayoniga ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada psixologik yondashuvlar va amaliy tavsiyalar tahlil qilinadi.