BO`LAJAK PEDAGOGLARNING KREATIV QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISHDA INNOVATSION YONDASHUVLARNING AHAMIYATI - Musayeva Nodira Nizomovna; No`monova Sitora Safo qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada bo‘lajak pedagoglarning kreativ qobiliyatlarini rivojlantirishda innovatsion yondashuvlarning tutgan o‘rni va ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil etilgan. Zamonaviy ta’lim tizimida o‘qituvchining nafaqat bilim beruvchi, balki ijodiy va innovatsion fikrlovchi shaxs sifatida shakllanishi zarurligi asoslab berilgan. Shuningdek, maqolada interfaol metodlar, muammoli ta’lim, loyihaviy faoliyat va raqamli texnologiyalar orqali talabalarning kreativ qobiliyatlarini rivojlantirish mexanizmlari yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, innovatsion yondashuvlardan samarali foydalanish bo‘lajak pedagoglarning mustaqil fikrlash, muammoli vaziyatlarni hal etish va yangi g‘oyalarni yaratish ko‘nikmalarini sezilarli darajada oshiradi.