MARKAZIY PROTSESSORLARGA TERMOPASTA SURTISH VA SOVUTISH TIZIMLARINI O‘RNATISH TEXNOLOGIYALARI: SAMARADORLIK VA OPTIMALLASHTIRISH TAHLILI - Alixo’jayeva Rohatoy Ilhomjon qizi; Sobirjonov Behzodbek Qahramonovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu ilmiy maqolada zamonaviy yuqori unumdorlikka ega protsessorlarni sovutish tizimlarini o‘rnatishning texnologik jihatlari tadqiq etiladi. Tadqiqotda termal interfeys materiallarining (TIM) fizik xususiyatlari, ularni yuzaga surtishning turli usullari va radiatorning yuzaga bosim kuchi harorat ko‘rsatkichlariga ta’siri o‘rganilgan. Oling annatijalar asosida protsessorning xizmat muddatini uzaytirish va samaradorligini oshirish bo‘yicha texnologik tavsiyalar ishlab chiqilgan.