INFORMATIKA DARSLARIDA MUSTAQIL VA DARSDAN TASHQARI ISHLARNI TASHKIL ETISHNING METODIK ASOSLARI - Ro’zaliyev Sherzodjon Avazjonovich; Alixo’jayeva Rohatoy Ilhomjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada informatika darslarida o‘quvchilarning mustaqil ishlarini tashkil etish va darsdan tashqari mashg‘ulotlarning metodik asoslari yoritilgan. Zamonaviy ta’lim platformalari va loyihaviy o‘qitish metodlaridan foydalanish orqali o‘quvchilarning raqamli savodxonligini oshirish va ularni kasbga yo‘naltirish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, darsdan tashqari ishlarda sun’iy intelekt va innovatsion texnologiyalarning o‘rni haqida tavsiyalar berilgan.