“SHOIR UMRINING IZLARI: TO‘RA SULAYMON UY MUZEYI - Shoqo’ziyev Inomjon (TADQIQOTLAR, 2026)
Kirish Har bir xalqning ma’naviy boyligi uning buyuk farzandlari, ularning hayoti va ijodi bilan belgilanadi. Ana shunday bebaho meros egalaridan biri — o‘zbek adabiyotida o‘ziga xos o‘rin egallagan shoir To‘ra Sulaymondir. U o‘zining sodda, samimiy va xalqona she’rlari orqali inson qalbiga yo‘l topa olgan, Vatan, xalq, ma’naviyat va insoniylik mavzularini teran his etib ijod qilgan adib sifatida el-yurt e’tiborini qozongan. Shoirning hayoti va ijodini chuqurroq anglash, uning ruhiy olamiga yaqinlashish uchun esa To‘ra Sulaymon uy muzeyi muhim manba bo‘lib xizmat qiladi.